Известие

Collapse
No announcement yet.

датчик на разпределителния вал алфа 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• датчик на разпределителния вал алфа 145

Здравейте , датчика на разпределителния вал ми даде фира ... искам да го сменя в домашни условия . Някой може ли да ми каже последователността на разглабяне и дали се сваля ангренажния ремък. 145 1.4 тц
    Alfa Romeo 145 1,4 TS ALFA FOREVER,GOLF NEVER

Здравей,съветвам те ако не си го правил до сега да не го правиш.Последователността е: сваляш гумата,след това махаш пистовия ремък,сваляш паразитната(пистова) ролка за да свалиш капака на ангренажа.После откачаш ангренажа,сваляш зъбното колело на изпускателния вал,сменяш датчика и по обратния ред сглабяш.Но както казах ако не си го правил недей.Трябват ти пети за зацепване на ангренажа.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

А няйкой да продава пети ?

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
        Здравей,съветвам те ако не си го правил до сега да не го правиш.
        +1 последователността е закачаш колата и на буксир в сервиза, оставяш 60-100лв(да не задавам цени) и датчика и си тръгваш да си гледаш твоята работа. Другият вариант е да се научиш да си правиш ангренажа сам, курсът съдържа в себе си понякога и урокът "Сваляне на глава на TS", ама то така се става маниак
        Last edited by code; d.m.y г., 17:45.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          +1 последователността е закачаш колата и на буксир в сервиза, оставяш 60-100лв(да не задавам цени) и датчика и си тръгваш да си гледаш твоята работа. Другият вариант е да се научиш да си правиш ангренажа сам, курсът съдържа в себе си понякога и урокът "Сваляне на глава на TS", ама то така се става маниак
          Може да стигне до сервиз и на собствен ход, просто ще му гори двойно.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Датчика е свален , сега ми трябват пети да зацепя ангренажа . Ако някой продава нека пише

Comment

Първоначално публикувано от Psycho87 Покажи съобщение
              Датчика е свален , сега ми трябват пети да зацепя ангренажа . Ако някой продава нека пише
              Еми щом опряхме до там - http://emk-33.com/shop/product_info....ducts_id=82194
              пуу ей ти за без пари
              http://zimber-tools.com/k-t-za-zacep...ber-tools.html
              Last edited by code; d.m.y г., 22:15.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Почти за без пари хихи , аз съм ги гледал в ебай за 30 долара , ще пусна тема в раздел купувам , може некой колега да е сменил марката и да са му ненужни вече

Comment

Ако намериш пети пиши да ти нахвърлим накратко какво да правиш,защото не е само да сложиш петите и да завиваш болтчета.

Comment

Добре колега , вчера се опитахме да направиме центровката само по белези , като белега на маховика сочеше 0 , но колата не работи както трябва има едно леко тресене ...продължавам с търсенето на пети ...

Comment

Не знам по какви белези сте я зацепвали, при положение че на смукателния вал няма такива, а пък ролката на изпускателния е подвижна. По-добре не си правете експерименти без пети, че ще направите по-голяма беля.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Не знам по какви белези сте я зацепвали, при положение че на смукателния вал няма такива, а пък ролката на изпускателния е подвижна. По-добре не си правете експерименти без пети, че ще направите по-голяма беля.
                        Подвижната ролка не е ли на смукателният вал, заради вариатора?
                        Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Подвижното колело е на смукателния вал,изпускателния е на шпонка,въпреки,че и там имаш минимален ход.Колега не си прави експерименти да я зацепваш сам да не си уредиш среща на буталата и клапаните.Белег на коляновия вал не гледай.Вадиш голямата свещ на първи цилиндър и ако нямаш часовника за горна мъртва точка слагаш дълга отвертка и я намираш,там петите и зацепваш,но както казах ако не си го правил,по-добре недей.

Comment

Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                            Подвижната ролка не е ли на смукателният вал, заради вариатора?
                            Имах предвид, както е казал и Ивайло над мен, че не е точно фиксирана.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                              Имах предвид, както е казал и Ивайло над мен, че не е точно фиксирана.
                              Аааа съжалявам, значи просто аз не съм разбрал какво имаш в предвид.
                              Поздрави!
                              Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Working...
                              X